Shopping-enquête – wat kopen mensen vaak?

Het belangrijkste als het om winkelen gaat, is erachter te komen wat mensen echt willen.

In dit onderzoek kijken we naar enkele van de belangrijkste factoren waar mensen vaak aan denken tijdens het winkelen. We zullen ook kijken hoe deze functies kunnen worden geïmplementeerd in een koopproces, zodat de ervaring kan worden verbeterd.

Weet jij wat mensen op de meest tijdrovende en effectieve manier kopen?

Dit is een van de meest voorkomende soorten enquêtes die door bedrijven worden uitgevoerd. Deze worden vaak gedaan door de interne onderzoekers van een bedrijf of interne klanten.

De resultaten kunnen worden gepresenteerd aan de CEO, een marketingmedewerker of een andere senior executive. Ze kunnen bijvoorbeeld worden gepresenteerd tijdens een externe vergadering of in een rapport. Een rapport dat laat zien hoe mensen winkelen voor hun producten en diensten, kan senior executives helpen begrijpen waarom hun producten aantrekkelijk zijn voor klanten en welke stappen moeten worden genomen om de verkoop te verhogen.

Winkelgegevens kunnen ook worden gebruikt voor marketingactiviteiten zoals strategische planning en marktontwikkeling. Dit kan bedrijven helpen bij het bepalen van het beste moment voor hun producten of diensten om nieuwe campagnes te lanceren en de interesse van consumenten daarin te peilen. Als consumenten bijvoorbeeld onlangs op vakantie online hebben gewinkeld, is het waarschijnlijk dat ze een artikel zullen kopen als ze terugkomen van vakantie tegen relatief lage prijzen in vergelijking met de gebruikelijke prijzen voor soortgelijke artikelen in andere periodes van het jaar. Het kan ook bedrijven helpen.

De komende jaren zullen de meeste mensen iets moeten kopen voor hun huis of voor een aankomend evenement. Deze trend doet zich al voor in de offline wereld en verschillende online winkelsites bieden uitgebreide informatie over welke producten mensen kopen.

Deze enquêteresultaten zijn interessant wanneer ze op zichzelf worden gebruikt als een hulpmiddel om te testen welke productcategorie het aantrekkelijkst is en welke productbeschrijving het meest wordt gedeeld op sociale media. Als ze op de juiste manier worden gebruikt, kunnen ze ook nuttig zijn bij het voorspellen van wat klanten in de toekomst zullen kopen, met het oog op het ontwikkelen van relevantere en boeiendere inhoud.

Er wordt een winkelenquête gemaakt om erachter te komen wat mensen vaak kopen. En aangezien de respondenten meestal deel uitmaken van een online enquête en ze over het algemeen niet graag gevraagd worden, zou het gebruik van een vragenlijst niet werken. We moeten de resultaten dus kwantitatief analyseren, zodat we enig inzicht kunnen krijgen in wat voor soort producten gebruikers verkiezen.

Bij enquêteonderzoek stellen we vaak vragen die mensen vragen naar hun koopgedrag. Bijvoorbeeld: “Koopt u veel kleding?” en “Wat is volgens jou het beste merk om kleding van te kopen?” De meeste van deze vragen zijn echter niet specifiek genoeg om de onderzoeksvraag te beantwoorden. We willen weten wat mensen daadwerkelijk kopen en hoe ze merken vergelijken.

Het doel van dit onderzoek is om erachter te komen wat mensen vaak kopen als ze online winkelen.

1. Als u een onderzoek uitvoert waarin u consumenten en hun koopgedrag in kaart wilt brengen, moet u een gestandaardiseerd formulier gebruiken dat is gebaseerd op onderzoeksmethodologie. Dit betekent dat het een reeks gestandaardiseerde vragen nodig heeft over het koopgedrag van klanten, zoals bijvoorbeeld hoeveel geld mensen uitgeven aan items (bijvoorbeeld hoeveel heb je uitgegeven aan je laatste aankoop?); [2] hoe vaak gebruiken ze uw diensten (bijv. hoe vaak heeft u deze site gebruikt?); enzovoort.

2. Als uw onderzoek betrekking heeft op het identificeren van trends in de voorkeuren van klanten, dan is het niet voldoende om degenen te vragen die zeggen dat ze iets hebben gekocht of iets interessants hebben gevonden met specifieke merken tijdens hun winkeltrips

Laten we eens kijken hoe mensen winkelen. We zullen ons concentreren op de meest populaire items en processen om ze te kopen.

Het belangrijkste als het om winkelen gaat, is erachter te komen wat mensen echt willen. In dit onderzoek kijken we naar enkele van de belangrijkste factoren waar mensen vaak aan denken tijdens het winkelen. We zullen ook kijken hoe deze functies kunnen worden geïmplementeerd in een koopproces, zodat de ervaring kan worden verbeterd. Weet jij…